Logo

Voor- en Najaars Verrassingtocht in de Achterhoek

Bezoek aan Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Hier wordt u ontvangen met een kopje koffie en of thee en een Achterhoekse lekkernij de pillewegge eo kruidkoek. Na de koffie krijgt u een excursie in de kaasmakerij. U kunt met eigen ogen zien hoe kaas wordt gemaakt. U krijgt o.a. de film te zien 'Van gras tot kaas ' en gaat de kaas proeven. De bezichtiging van de kaasopslag maakt deze excursie compleet.

In Groenlo gebruikt u de lunch bij Grolsch Brouwhuys de Lange Gang (het geboortehuis van het biermerk Grolsch) Lunch met  1 x koffie eo thee ,3 belegde broodjes en soep.  Na de lunch gaan we de mini Grolsch tour de 'Oorsprong' doen. Tijdens de tour krijgt u inzicht in het brouwproces en de roemruchte geschiedenis van Grolsch. In de kelder met gewelven is een film te zien over het leven van Peter Kuyper; de geschiedenis verteld door de meesterbrouwer zelf, precies op de plek waar het eerste Grolsch bier gebrouwen werd.

Bij de waterput, de bron die Peter Kuyper gebruikte, vertellen betrokken (ex) Grolsch mensen in korte films karakteristieke verhalen uit de Grolsch geschiedenis. Hierna gaan we een stadswandeling doen en bezoeken de vestingwerken en het Grolse kanon. We eindigen bij de Oude Calixtus alwaar we het Multimediaspektakel de Slag om Grolle gaan bekijken. In de eeuwenoude Oude Calixtus is de Slag om Grolle te zien en kom je oog in oog te staan met de hoofdpersonen uit de belegering van Grol. U beleeft op spectaculaire wijze het fascinerende verhaal van de Tachtig jarige Oorlog met licht, beeld en geluid

keyboard_arrow_downReserveer direct
  • Vanaf 30 personen mogelijk
  • Tijdsduur: 10.30 uur t/m 16.15 uur
  • Locatie: Start Kaasboerderij Weenink Navigatie code: 7137 HG 3
  • Geschikt voor zeer grote groepen
  • Volledige begeleiding door gids
  • Kosten: € 29,50 p.p.
  • Reserveringskosten: Geen

Reservering Voor- en Najaars Verrassingtocht in de Achterhoek

Gegevens reservering

Gegevens aanvrager