Logo

Voor- en Najaars Verrassingtocht in het vestingstadje Groenlo

Bezoek aan stoomhoutzagerij Nahuis in Groenlo. Bomen zagen tot planken zoals dat 100 jaar gelden ook al gebeurde. Met stoommachines uit die tijd en methoden uit die tijd. Spectaculair om te zien.

Bij dit arrangement gaan we een mooie film bekijken over deze stoomhoutzagerij onder het genot van een kopje koffie. Hierna brengt u een bezoek aan het museum terrein.   In Groenlo gebruikt u de lunch bij Grolsch Brouwhuys de Lange Gang (het geboortehuis van het biermerk Grolsch) Lunch met  1 x koffie eo thee ,3 belegde broodjes en soep.

Na de lunch gaan we de mini Grolsch tour de 'Oorsprong' doen. Tijdens de tour krijgt u inzicht in het brouwproces en de roemruchte geschiedenis van Grolsch. In de kelder met gewelven is een film te zien over het leven van Peter Kuyper; de geschiedenis verteld door de meesterbrouwer zelf, precies op de plek waar het eerste Grolsch bier gebrouwen werd.

Bij de waterput, de bron die Peter Kuyper gebruikte, vertellen betrokken (ex) Grolsch mensen in korte films karakteristieke verhalen uit de Grolsch geschiedenis. Hierna gaan we een stadswandeling doen en bezoeken de vestingwerken en het Grolse kanon. We eindigen bij de Oude Calixtus alwaar we het Multimediaspektakel de Slag om Grolle gaan bekijken. In de eeuwenoude Oude Calixtus is de Slag om Grolle te zien en kom je oog in oog te staan met de hoofdpersonen uit de belegering van Grol. U beleeft op spectaculaire wijze het fascinerende verhaal van de Tachtig jarige Oorlog met licht, beeld en geluid

keyboard_arrow_downReserveer direct
  • Vanaf 30 personen mogelijk
  • Tijdsduur: 10.30 uur t/m 16.15 uur
  • Locatie: Start Stoomhoutzagerij Navigatie code: 7141 DM 47-49
  • Geschikt voor zeer grote groepen
  • Volledige begeleiding door gids
  • Kosten: € 29,50 p.p.
  • Reserveringskosten: Geen

Reservering Voor- en Najaars Verrassingtocht in het vestingstadje Groenlo

Gegevens reservering

Gegevens aanvrager